Bemutatkozás

A kapcsolatok megértése, fejlődése rendszerszemlélettel: bizalommal, biztonságos légkörben.

Segítő hivatásomat a gyermekvédelem, majd szociális ellátás területén kezdtem meg. Krízishelyzetben lévő családoknak nyújtottam támaszt problémáik felismeréséhez, erőforrásaik kimunkálásához, társadalomba való aktív visszailleszkedéséhez.

10 éve ismerkedtem meg a családterápiával. Ma már vallom, a rendszerszemlélet meghatározó alapja munkámnak, életemnek egyaránt. A családokkal kapcsolatos munkámban olyan kérdésekkel, kommunikációs kihívásokkal, mintákkal, határokkal és struktúrákkal találkozom folyamatosan, amelyeknek már a gyökerei, törvényszerűségei, biológiai, és lélektani alapjai számtalan izgalmas rátekintést, és egyedi hozzáállást kívánnak.

Üléseimen a fejlődéshez hozzájárulóan az érzelmek kifejezése a kommunikációban, a mérgező mondatok megszüntetése, saját családi minták hierarchiájának kibontása, a kötődési kérdések hangsúlyosan jelen vannak.

Szakmai felfogásomat hazai képzőimen kívül nagyban alakították olyan külföldön praktizáló szakemberek, közöttük, mint Reinhard Krüger, Gáspár György, Monica McGoldrick, Sue Johnson, akikkel a mélyebb bugyrokba, teljesen új megközelítésekbe láttam bele. Ilyenek a testvérkapcsolatok, az érzelmek, a kötődés vizsgálata / kötődő szeretet megteremtése, cirkulálása, a pszichodráma, a mint eszköz, az egyéni, vagy a páros munkában, az imágó terápia, vagy a genogram sokszínű használata.

Hosszú évek óta dolgozom családokkal a gyermekjóléti területen.

Magánpraxisban egyedül és párban is fogadok főképpen párokat személyesen Budapesten és online.

 Mindemellett jelenleg tanácsadóként dolgozom több területen. Szupervizorként, Coachként támogatom a munka világában a rendszereket. A kiégés megelőzése, a stresszkezelés fontossága, a kommunikációról és a konfliktuskezelésről a közös tanulás ma már elengedhetetlen része jóllétünknek, a gyorsuló világ kihívásainak (lassulás, belső béke megteremtése, érzelmi kapcsolatteremtés, reziliencia, mindfulness), valamint a szervezetek sikereinek, vezetőknek működtetése is. Vezetőként képződtem is, valamint vezető szerepben is voltam több éven át. Ezen tudásaimat, tapasztalataimat tréningek alkalmával kamatoztathatom.

Hivatásomban a célom az, hogy az emberek minél közelebb kerülhessenek önmaguk és kapcsolataik érzelmi megéléséhez, megértéséhez magánéletükben és szakmai életükben egyaránt. Ehhez tudásomon kívül a nyitott, biztonságot teremtő és empatikus személyiségem, sokszínű módszereket alkalmazó eszköztáram van mellettem útitársul.


Szakmai szervezeti tagságok:

A Magyar Családterápiás Egyesület, a Család-rendszer Terápiás Műhely, A Magyar Szupervizorok és Szupervizor Coachok Társaságának, valamint a Magyar Coach Szövetségnek vagyok tagja.

Legyen szó családi és párkapcsolatok támogatásáról, vagy nonprofit és kkv / multinacionális szektor szakmai szereplőinek fejlesztéséről, mentális immunrendszer erősítéséről (reziliencia): önazonossággal és felmerülő helyzetekben az emberek mellé állásával tudok garanciát teremteni az utak megtalálására hivatásom gyakorlásával.

 
Jelenlegi munkakapcsolatok:

Bárka Humánszolgáltató Központ - család- és párterápiás tanácsadás 
XVI. kerületi Magánrendelő - család- és párterápiás tanácsadás, egyéni és vezető szupervízió, coaching 
Ezüst-híd Tanácsadó Központ - család - és párterápiás tanácsadás 
Teamszupervízió szociális, egészségügyi, oktatási és kereskedelmi, informatikai területek 
Tréning, coaching a Voneszo Alapítvány tanácsadóival közösen.


Tanulmányok:

Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézet 
Semmelweis Egyetem EMK 
Magyar Családterápiás Egyesület 
Család-RENDSZER Terápiás Műhely 
Mediare Intézet 
Wesley János Lelkészképző Főiskola

Kaló Attila, 2021.

Tevékenységeim tanácsadó munkaformában való konzultációk. 
Mentális egészséggel kapcsolatos tünetek, állapotok (hasonló való közlések) esetén az egészségügy (klinikai szakpszichológusa, vagy pszichoterapeuta szakember) felé irányítom a jelentkező klienseket. A konzultációs folyamat kezdete, az első interjú alkalmával erről tájékoztatom a résztvevőket.

 

Image